Zondag 15 september 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 15 september 2019

Een periode in Kazachstan voor landbouw- en kerkplantingswerk, veel reizen voor ZOA voor noodhulp en wederopbouw bij oorlogen en natuurrampen in Zuidoost-Azië; en nu Voorthuizen, waar hij woont met zijn gezin en werkt als directeur van ‘De Passie Utrecht’. In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Arco van Wessel naar de Hervormde Gemeente Bethabara te Voorthuizen

‘Honger en dorst naar gerechtigheid’

“De ziekte van mijn vader heeft me het meest gevormd. Ik was toe elf jaar. Met name de aftakeling en geloofsstrijd van mijn vader maakte grote indruk en leidde ertoe dat ik heel serieus de bijbel ging lezen en nu kan zeggen: “Ik leef uit genade, ik mag groeien in wie ik ben.”

Door zijn werk bij ZOA heeft Arco zo’n beetje alle brandhaarden van de wereld wel gezien. Nog vers in het geheugen ligt het bezoek aan het net bevrijde Mosul, eind 2017. “De aanblik van die totaal verwoeste stad na het schrikbewind van Isis en het maandenlange bombardement zal ik niet licht vergeten. Dit is wat mensen elkaar aandoen. Dit is de wereld als je hem aan mensen overlaat. De gebrokenheid is zo enorm. We zijn wel toe aan een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar het echt goed zal zijn.”

Maar ook hier en nu ziet hij glimpen van Gods koninkrijk: “Als ik kijk naar de jongeren in onze kerk dan zie ik een nieuwe generatie die heel bewust de keuze maakt om God te dienen. Dat vind ik prachtig!”

De dienst in de Hervormde Gemeente Bethabara te Voorthuizen wordt geleid door dominee Leo Smelt. Zijn preek gaat over een van de zaligsprekingen uit Mattheüs 5: ‘Zalig zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid want zij zullen verzadigd worden.’

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Arco van Wessel mee naar Bethabara in Voorthuizen.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen