EO Live, zaterdag 19 mei 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 19 mei 2018

In EO Live praat Miranda Klaver over spreken in tongentaal, Henk Binnendijk vertelt over Israel en de kerk. Kim Knibbe doet onderzoek naar 'omgekeerde zending', en Eline de Boo houdt de weekpreek. Vanaf het EO Live podium geeft Elvis E. een spetterend optreden. Dit en nog veel meer in EO Live...

EO Live

Arnoud Drop over de Heilige Geest

Pinksteren is het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. Maar wie of wat is de Heilige Geest nou precies? En hoe leg je dit nou eenvoudig uit aan een niet-gelovig iemand?

Henk Binnendijk over Israel en de Kerk

Afgelopen week vierde Israel zijn 70e verjaardag. Maar het was ook een week vol gewelddadigheden. Moeten we als christenen meer achter Israel gaan staan? Of juist niet?

Miranda Klaver over tongentaal

In de charismatische beweging is het spreken in tongentaal, ook vandaag de dag nog, een belangrijk thema. Wat is tongentaal eigenlijk? En waarom vindt de charismatische beweging dit een belangrijk onderdeel van het geloof?

Kim Knibbe over 'omgekeerde zending'

Vroeger gingen Westerse kerken de hele wereld over om overal het evangelie te verkondigen. Anno 2018 is het westen zelf zendingsgebied geworden. Kim Knibbe doet onderzoek naar dit fenomeen.

Ardjan de Boo over zijn boek: ‘Kerk vol kracht’

Uitgelegd aan de hand van het leven en werken van Jozua bevat het boek zeven lessen voor de kerk van nu. Of heeft de kerk van nu zijn kracht verloren?

De weekpreek van Eline de Boo

Weten we in Nederland nog waar Pinksteren over gaat? Zegt het ons nog iets? Of is het niet meer dan een lekker lang weekend vrij?

EO Live podium: Elvis E (Ediagbonya) met zangers & band

De muziek van Elvis E. wordt omschreven als 'gospel waar de vonken vanaf spatten'. Dat beloofd een spetterend muzikaal optreden te worden in EO Live.

Elvis E. Zingt:
He is risen, Whenegoiven, I am Victorius en hun eigen versie van How great Thou art