Zondag 27 januari 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 27 januari 2019

Had ze zich dan zo vergist? Hannie Drost was er honderd procent van overtuigd; God riep haar om officier in het Leger des Heils te worden. Dus deed Hannie de tweejarige officiersopleiding en ging aan de slag binnen het leger. Ernstige gezondheidsproblemen zorgden er echter voor dat ze afgekeurd werd. Ze verloor alles: haar baan, haar toelage, haar woning.
Want ze was officier af en werd heilsoldaat; gewoon lid.

‘Eens geroepen, blijft geroepen!’

Hierdoor was Hannie het spoor bijster. Ze had vele vragen; hoe was het mogelijk dat het Leger haar zomaar liet vallen en in de steek liet? En was het nu echt Gods bedoeling dat ze in haar uppie thuis ging zitten achter de geraniums? Aan ZZ&Z presentator Yvonne Sprunken, vertelt Hannie over de antwoorden die ze kreeg.

In de preek van majoor Nel Blom, gaat het over: 'Gods beloften….' Voor Hannie staat er één belofte als een paal boven water: ‘ook als het je in het leven tegenzit en je niets snapt van de weg die je moet gaan; blijft God bij je!’

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Hannie Drost mee naar het korpsgebouw van het Leger des Heils in Hilversum.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen