EO Live, zomereditie 21 juli

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zomereditie 21 juli

EO Live gaat de hele zomer door. We praten met interessante gasten en draaien de mooiste muziek. Op 21 juli maken we kennis met Kees Kant. Hij is sinds deze maand de nieuwe directeur van Christians for Israel International. Verder praten we met Adri Tijman over het werk van stichting De Vaste Burcht. Mirjam van der Vegt legt uit hoe je meer rust kunt creeren in het drukke gezinsleven en Jan van Benthem duidt de toestand in de wereld.

EO Live

Ds. Kees Kant over de verhouding tussen Israel en de wereld.

2018 is een heel bijzonder jaar voor Israel. Het is een jaar vol herinneringsmomenten. De belangrijkste gebeurtenis was wel de viering van het 70 -jarig bestaan van de Joodse Staat. Zelfs niet-gelovige regeringsleiders namen het woord ‘wonder’ in de mond toen Israël in 1948 een eigen staat kreeg. We zijn nu 70 jaar verder en nog steeds blijft Israël de gemoederen flink bezighouden. Over geen ander land ter wereld zijn de meningen zo verdeeld als over Israël. Een gesprek met Kees Kant. Hij is de nieuwe directeur van Christians for Israel International.

Adri Tijman over stichting De Vaste Burcht.

Stichting De Vaste Burcht stelt zich ten doel het evangelie te verspreiden in woord en daad. Het werk van de Stichting omvat kinderwerk (wees- en kindertehuizen), melaatsenzorg, bejaardenzorg en onderwijs, zonder onderscheid te maken in sekse of religie. Daarnaast houdt de Stichting zich bezig met churchplanting, evangelisatie en zending, dat alles in de meest ruime zin. De wereld is het werkterrein van de Stichting.De nadruk ligt momenteel op India, waar een viertal projecten wordt uitgevoerd in de meest achtergebleven gebieden van het land. Voorts is De Vaste Burcht actief in Tanzania, Nigeria en – op bescheiden schaal – in nog enkele landen.

Mirjam van der Vegt over het creeren van rust in je gezin.

Het gezinsleven kan heel veeleisend en druk zijn. Tot rust komen in het tumult van je gezin? Dat kan! Stiltetrainer Mirjam van der Vegt laat in dit praktische, eerlijke en humoristische boek zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is. Het gezin is bij uitstek de plek waar je de innerlijke rust leert beoefenen. Samen op ontdekkingstocht, ontspannen, Gods kracht beleven, groeien en delen.

Jan van Benthem over de toestand in de wereld.

We leven in tijden waarin er heel veel gebeurt in de wereld om ons heen. Jan van Benthem is journalist en buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad. In EO Live geeft hij duiding aan de grootste ontwikkelingen in de wereld.