EO Live, zaterdag 5 mei 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 5 mei 2018

In EO Live komt zangeres Sera van den Vijver optreden. Met prof. George Harinck praten we over de rol van kerken in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. We blikken ook terug op het 35-jarig bestaan van Light for the World en de weekpreek komt van ds. Baardmans. Dit en nog veel meer in EO Live….

SERA

De leadzangeres is van de band SERA is Sera van der Vijver. Zij is de dochter van de Zandkunstenaar Gert van der Vijver. SERA staat 5 mei op het EO Live podium en zingt ondermeer 'How Great Thou Art'.

Kerken in het verzet

Welke rol speelden de Nederlandse kerken in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog? Prof. George Harinck vertelt hoe het zit..

In de kleedkamer van.....

Larissa Baak. Zij geeft op 5 mei een intiem huiskamerconcert in Amersfoort. EO Live belt haar op tijdens de laatste voorbereidingen.

35 jaar Light for the World

In 1982 zag een Nederlandse oogarts, die op vakantie was in Azie, dat de situatie voor blinde en slechtziende mensen daar erbarmelijk slecht was. Het zou het begin worden van stichting Light for the World. Een terugblik op 35 jaar met Dicky Nieuwenhuis.

Weekpreek van Ds. Baardmans

Iedere week houdt een missionair werker, theoloog of predikant een weekpreek over een gebeurtenis uit de actualiteit. Op 5 mei is het de beurt aan Jan Willem van der Straten, oftewel ds. Baardmans.

Boekbespreking: 'Adem in, Adem uit'

Voor alles is een tijd. Niet alleen in de natuur, maar ook in ons leven krijgen we te maken met de verschillende seizoenen. We hebben niet zoveel moeite met de tijden waarin alles voor de wind gaat, we plezier hebben en gelukkig zijn. Toch komt ieder mens ook in periodes van verdriet, lijden, vragen en twijfels terecht. Een boekbespreking van 'Adem in, Adem uit' met Judith Stoker.