Zondag 4 februari 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 4 februari 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee naar de kerk met Luud Mulder die de vader is van de eeneiige schaatstweeling Ronald en Michel Mulder. Al jarenlang is Luud met zijn gezin lid van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Zwolle. Hij heeft zijn zonen altijd meegegeven dat hun talent een cadeau is dat ze van boven hebben gekregen. Ronald: "Ik ben God vooral dankbaar dat ik mag sporten. Ik vind het zo gaaf dat ik dit iedere dag mag doen! Ik kan God echt danken voor een race en er in berusten als het even minder gaat. Dan heeft God Zijn bedoeling daar ook mee."

Op 9 februari beginnen de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Een van de sporters die in Pyeongchang tot het uiterste zal gaan voor een gouden medaille is schaatser Ronald Mulder. Voor het programma Zin, Zout en Zegen gaat Yvonne Sprunken op bezoek bij vader Luud Mulder in Zwolle. Hoe beleeft de familie Mulder de aanloop naar de Olympische Spelen? En welke rol speelt het geloof bij de beoefening van topsport?

De preek, die aansluit op het thema ‘‘God heeft ons dit talent gegeven en dat talent moet je benutten” is van dominee Jaap Ophoff. Daarin komt ook de vraag aan de orde: Wat blijft over als gezondheid niet meer vanzelfsprekend is.

Yvonne Sprunken brengt samen met Luud Mulder een bezoek aan de Opstandingskerk in Zwolle-Noord. Hoe belangrijk zijn geloof en kerk voor de familie Mulder? Hoe staat dit gezin in hun kerk? En hoe beleeft de familie hun persoonlijk geloof als het allemaal tegen zit?

Zin, Zout en Zegen

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.