zondag 10 februari 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 10 februari 2019

Al drinkt Corrie Sebök al 8 jaar geen druppel alcohol meer; ze noemt zichzelf nog steeds alcoholverslaafd. Het is haar zwakke plek weet ze en dus handelt ze daarnaar. Voor haar enkel een sapje of een frisje. En wil iemand op een feestje wel even een wijntje voor haar halen, Corrie is dan heel duidelijk: ‘Nee, dank je wel…. ik heb een alcoholverslaving.’

“Doe mij maar een frisje”

Drie jaar lang dronk Corrie alles wat maar voorhanden kwam, als er maar alcohol in zat! Niet omdat ze dat zo lekker vond, maar omdat ze niks wilde voelen, niks meer wilde weten. Corrie was namelijk ernstig depressief. En toen bidden niet leek te helpen, zocht ze haar heil in de alcohol.

Voor Corrie’s gevoel, was God erg ver weg in deze tijd. Maar al ervoer ze niks van Hem….. ze weet dat Hij er wel was…. ‘En dat zeker te weten is belangrijker dan je gevoel’ belijdt ze.

In Zin, Zout & Zegen gaat presentator Yvonne Sprunken mee met Corrie naar haar kerk, de Andreaskerk in Putten. In deze PKN kerk doet Corrie een pleidooi voor openheid en kwetsbaarheid binnen de gemeente. Alleen dan kun je elkaar verder helpen. God zelf leert ons de ander tot een hand en een voet te zijn.

De preek in deze uitzending sluit naadloos aan op Corrie s ideeën.

Dominee Reinoud Koning: ‘de kerk als gemeenschap is geen vereniging, maar een gemeenschap die geroepen is om Christus te dienen in de wereld’.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen