Zondag 31 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 31 december 2018

In Zin Zout & Zegen gaan we op oudejaarsavond met Evelien Hak meer naar de Opstandingskerk in Houten. Op de evangelische middelbare school die ze heeft bezocht, was ze intensiever met haar geloof bezig dan nu ze op de universiteit studeert. Evelien: “Wel lezen we nog altijd de Bijbel na het eten en ben ik actief in de kerk, met onder andere wekelijkse koorrepetities en uitvoeren.”

Evelien is lid van de Opstandingskerk in Houten. Ze studeert Gezondheid en Leven aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en woont als enige nog bij haar vader. Haar broer en zus zijn het huis uit en haar moeder is overleden toen ze nog jong was. Evelien: “We zijn behoorlijk internationaal opgevoed en daarom houd ik er erg van om te reizen, verschillende culturen te verkennen en achter de daarbij behorende cuisines te komen.” Die hobby deelt ze met haar Italiaanse vriend.

De meditatie in deze oudejaarsdienst is van voorganger Kees de Jong van deze gemeente.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Evelien Hak mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.