Zondag 28 april 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 28 april 2019

Het is binnen in het restaurant knap druk en er hangt iets van een blijde spanning. Iets waarvan degene om wie dit alles draait, Marijn Fidder, geen idee heeft. Zij verwacht voor een radiogesprek Yvonne Sprunken te ontmoeten. Maar dat er stiekem nog iets van 50 mensen op haar wachten, daar heeft ze geen idee van.

Zin, Zout en Zegen

” Dik verdiend of toch niet ?”

Eenmaal binnen, wordt het allemaal duidelijk; Marijn krijgt uit handen van de burgemeester van Harderwijk: Harm-Jan van Schaik, ‘een jeugdlintje’! Waarvoor ze dat uitgereikt krijgt wordt duidelijk in deze aflevering van Zin, Zout & Zegen. Want na de overhandiging van het ‘jeugdlintje’ in het restaurant, gaat Marijn met Yvonne naar haar kerk. Dat is de Protestantse Gemeente Plantagekerk in Harderwijk en… omdat de burgemeester daar ook lid is, gaat ook hij mee. Eenmaal in het kerkgebouw aangekomen reageren beiden op de vraag, of de burgemeester niet aan de verkeerde het lintje heeft gegeven……….

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. In deze uitzending luisteren we naar een gedeelte uit de preek van Fonteinpredikant Henk Jansen, over een schommelstoel, die misschien wel lekker heen en weer gaat, maar je geen stap verder helpt.