Zondag 28 juli 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 28 juli 2019

Imponerende woorden gebruikt Wilma van der Kroon; ‘Dat ik doof ben, is geen gevolg van de zondeval, het is een gave van God.” ‘En, vult haar vader Hendrikjan Spronk aan; “God maakt geen vergissingen”.

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar Oldebroek.

Vader Hendrikjan en dochter Wilma kerken beiden in de 'Vrij Evangelische gemeente' in Oldebroek. In Zin, Zout & Zegen mogen we, samen met tolk gebarentaal Sjoukje, deze zondag met hen mee naar de kerk.

In vroegere dagen stichtte de familie van Hendrikjan de gemeente en zijn hele leven is met de kerk verbonden. Wilma ging dan ook van jongs af aan mee naar de kerk en al is de onderlinge communicatie met de overige gemeenteleden niet altijd even gemakkelijk; het is ook haar thuis geworden. Het is de kerk, waarin ze trouwde, haar kinderen liet dopen en waar vanuit ze haar oudste dochtertje Frosien (31⁄2) heeft begraven.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur dus naar Oldebroek, waar Dominee Kasper Kruithof een van de twee voorgangers is en preekt over de Wonderbare spijziging, met als thema; “Wat mensen niet kunnen, kan Jezus wel”. Hoe komt die preek binnen bij Wilma? Haar dochtertje werd niet genezen. Voor hen geen wonder... of toch wel?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen