Zondag 19 mei 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 19 mei 2019

De eerste symptomen waren een aangezichtsverlamming en een aanhoudend doodmoe gevoel. Het lichaam van Marjolein Hund gaf het op….. andere klachten volgden, waardoor steeds duidelijker werd dat Marjolein een burn-out had; een hele heftige!

Ze kon niks meer, zelfs de keuze maken: ‘Eten we broccoli of bloemkool‘ was niet te doen. Marjolein was zichzelf totaal kwijt, lag hele dagen op bed en had het gevoel dat ze in het oog van een orkaan rondtolde. Maar... het werd nog erger, een afschuwelijk familiedrama sloeg echt alle grond onder haar voeten weg. Er kwamen duizend vragen in Marjolein op; ‘Waarom leef ik? Is dit alles, of is er toch meer tussen hemel en aarde? Bestaat God dan toch? ‘

In de kerk ‘Hoop voor Noord’ in Amsterdam vertelt Marjolein over haar zoektocht naar God, middenin de totale ontreddering. Ze vond Hem, maar haar leven werd er niet gemakkelijker op. Een tweede burn-out zette haar opnieuw stil, maakte haar leven tot een braakliggend terrein.

Voorganger Theodoor Meedendorp preekt over de regels die God gegeven heeft; over sabbatsjaren, broodnodig voor mens en aarde.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Marjolein Hund mee naar ‘Hoop voor Noord’ in Amsterdam.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen