Zondag 29 april 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 29 april 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Elburg. 'Door de weeks stond ie aan de schop, als boerenknecht en zondags stond ie op de kansel'. De vader van Willem van Dijk, was een graag gehoorde spreker. En ook zijn moeder ging voor in kerken die geen predikant konden betalen. Het vertellen van verhalen zit oud-leraar Willem van Dijk uit Elburg dan ook in de genen.

Zin, Zout en Zegen

In Zin, Zout & Zegen neemt Willem ons mee naar zijn kerk; de Vrij Evangelische gemeente in Elburg. Maar hij vertelt niet alleen over zijn gemeente, zijn geloof, hij heeft ook prachtige verhalen over de Joden in Elburg, die daar ooit als ‘asielzoekers “ gastvrij ontvangen werden, maar enorm te lijden hadden onder de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de plaatselijke slager Job Cohen werd een spectaculair reddingsplan bedacht, waardoor hij overleefde en de bevrijding van 5 mei 1945 mee mocht maken.

De meditatie, die als thema ‘Shalom‘ heeft, is van voorganger ds. Gert de Ruiter.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Willem van Dijk mee naar zijn kerkelijke gemeente. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.