EO Live op 28 april, over 100 jaar SGP en met live muziek van Erik de Mooij

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live op 28 april, over 100 jaar SGP en met live muziek van Erik de Mooij

In EO Live komt Erik de Mooij met zijn band optreden! Verder praat dr. Hans Vollaard u bij over 100 jaar SGP, hoort u Theo Boer over de Britse peuter Alfie, is de weekpreek van Arte Havenaar en is er nog veel meer!

EO Live

Een evangeliserend goochelaar als kleedkamerartiest
Misschien had u er al eerder over gehoord, wij niet! Een evangeliserende goochelaar. Elmar Hofstee is er één en wij bellen hem vlak voor hij gaat optreden in zijn kleedkamer. We zijn benieuwd of hij al wat Bijbels uit zijn hoge hoed heeft gegoocheld.

Theo Boer over de Britse peuter Alfie
De ernstig zieke peuter Alfie Evans uit Liverpool is deze week, na een juridisch getouwtrek van meer dan twee jaar, van de beademing gehaald. De behandelend artsen hadden hiervoor gepleit omdat verdere behandeling zinloos was in hun ogen. Hierbij rijst de vraag wie er bij dit soort moeilijke situaties nou een beslissende stem heeft als het gaat om medische behandelingen; de artsen? Of de ouders? We gaan erover praten met ethicus professor Theo Boer.

100 jaar SGP, wat is er in 100 jaar veranderd?
Met universitair docent Hans Vollaard van de Universiteit Utrecht praat Yvonne over 100 jaar SGP. Waar komt de partij vandaan, waarom is ze opgericht en wat heeft vrouwenstemrecht er mee te maken?

Erik de Mooij met band treedt op in EO Live
Hij begon als drummer, maar staat nu voor de band! In EO Live zingt Erik: Uw vrede vult dit huis, Hosanna, Endless Halleluja en een eigen versie van How great Thou art.

Metterdaad-gesprek over Mitspa House Boekarest
In Roemenie is het aantal ongewenste zwangerschappen een enorm groot probleem. Bovendien worden heel veel baby's te vondeling gelegd. Twee christelijke oganisaties, Mission Link International en European Christian Mission International hebben in de stad Timisoara een huis opgericht waar jonge moeders opgevangen en geholpen worden. Dirk-Bart Houweling van European Christian Mission vertelt over dit project. Naar de site van Metterdaad

De weekpreek van Arte Havenaar!
Op de dag na Koningsdag kan Arte het niet laten zijn weekpreek over de feestdag te houden, hij combineert het met meer en met een tekst uit Mattheus 13, over een mosterdzaadje.

Henk Rothuizen over zijn boek: Zelfs al ga ik' over het lijden na het verlies van zijn vrouw Joke.
Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met het probleem van het lijden en sterven. En dan komt de vraag hoe je daar mee om moet gaan. Of dat nu het lijden is wat je zelf treft, of van een geliefde, waar je in mee lijdt, of het lijden door het kwaad wat er in de wereld is.
Meer informatie.