zondag 2 september 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 2 september 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar de kerk met Didy van Rhee uit Ederveen. Knalroze, uitbundige bloemen prints en vrolijke strepen…. De kleding van Didy van Rhee, lijkt te roepen; Hier ben ik, ik mag gezien worden… ik mag er zijn. En gelijk heeft ze; ze mag er zijn! Toch is dat iets dat Didy heeft moeten leren. Vroeger mocht ze er namelijk voor haar gevoel niet zijn. Wat zij wilde, dacht of voelde was niet belangrijk en zo’n gevoel zit diep, al heeft God haar laten zien dat ze er wel degelijk toe doet en Hij haar belangrijk vindt.

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar de kerk met Didy van Rhee uit Ederveen. Ze gaat naar een kleine gemeente; de Connectkerk in Ede. Na een tijdlang hoppen en kerkshoppen in allerlei kerken/gemeentes, voelt Didy zich hier thuis. Overigens begint het programma niet in de kerk, maar in de mooie tuin van Didy en haar man Taco, aan de rand van hun grote natuurvijver…. Waarom? Nou omdat die vijver iets vertelt over de Connectkerk.

De meditatie, die voorganger Oscar Biesheuvel houdt, heeft als thema; vrijheid van leugens.. En daar zitten, voor Didy, voor u en jou, best een aantal doordenkertjes in.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Didy van Rhee mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

Zin, Zout en Zegen