Zondag 21 april 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 21 april 2019

Rondom de PKN kerk in het Friese Wijnjewoude ligt een kerkhof en daar kwam Illand Jan Brouwer tot de schokkende ontdekking, dat hij iets miste. Dat hij, zoals hijzelf zegt; “Een stuk mens-zijn miste”.

‘Een eyeopener aan het graf van opa”

Illand was zichzelf niet, kwam niet bij zijn gevoel en liep vast. Hij moest stoppen met zijn studie in Enschede en later, in Groningen ging het weer niet goed. Hij dacht er dan ook serieus over na om het geloof, waarmee hij was opgevoed, achter zich te laten, tot…. de woorden van het lied: Til mij op (Opwekking 581) binnenkwamen en met name de regel: ”Ik wil heel dicht bij U zijn” hem raakte.

Al is geloven nog steeds soms best lastig en staat God niet altijd op nummer ‘1’, toch deed Illand belijdenis, ervan overtuigd dat hij mocht komen zoals hij is.

Op deze Eerste Paasdag, waarop veel mensen in vele kerken openbare belijdenis van hun geloof doen, blikken we met Illand terug op zijn belijdenisdienst van vorig jaar. Een dienst waarin dominee Michel van Hejningen duidelijk maakt dat niet de dood het laatste woord heeft, maar Jezus!

Deze uitzending van ‘Zin, Zout & Zegen’ begint bij de klokkenstoel van Wijnjewoude, waar presentator Yvonne Sprunken in de touwen hangt, voor ze de naastgelegen kerk binnengaat, waar ze Illand ontmoet.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen