Zondag 7 juli 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 7 juli 2019

Nel en Gerard de Wijn weten veel over ‘hun’ bijzondere kerkgebouw te vertellen. De stolphoevekerk uit 1658 in Volendam was vroeger echt zo’n Kleine Huis op de Prairie- gebouw: kerk en school tegelijk. En de schoolmeester was zowel voorzanger als koster. Op een gegeven moment werd het gebouw te klein voor de school en werd er elders een nieuwe school gebouwd.

‘Vissers van mensen in Volendam’

Er zijn niet heel veel kerkleden in deze PKN gemeente in Volendam, maar….. niet alleen het getal is belangrijk! Met elkaar houden ze ‘de lofzang gaande’, gesteund door de PKN en een aantal met hart en ziel verbonden leden van deze gemeente. Waaronder het kostersechtpaar Nel en Gerard de Wijn.

In de prachtige stolphoevekerk komt op zondag de gemeente bij elkaar en wordt de ‘eredienst’ gehouden. Vooral in de zomer komen daar dan de toeristen nog bij die toevallig langslopen of op internet deze gemeente gevonden hebben.

De gemeente heeft geen eigen predikant, daar is ze te klein voor. Dus is er elke week een voorganger van buiten… Deze keer is dat Marjan Nijman uit Lelystad.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met kostersechtpaar Nel & Gerard de Wijn mee naar het Stolphoevekerkje in Volendam.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen