Zondag 8 september 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 8 september 2019

‘Ja, dat willen we zijn! Een plek om zomaar even binnen te lopen. Een stadskerk die door de week, en natuurlijk ook op zondag, open is! Moet je nu kijken wat een bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars hier te zien is! Iedereen kan binnenlopen en stemmen op een kunstenaar.’ Aan het woord is Aart van Bruggen lid van de kunstcommissie van de Nicolaïkerk.

‘Bijzonder en Buitengewoon’

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Aart van Bruggen mee naar ‘zijn’ Nicolaïkerk in het museumkwartier in Utrecht. Daar is t/m 15 september 2019 het werk te zien van 39 genomineerden voor de special award 2019. Kunst gemaakt door anders begaafde mensen.

De ‘anders-begaafde’ mens behoort tot een doelgroep waar deze kerk vanuit haar verleden iets mee heeft. Nog steeds ligt het voormalige ‘dolhuis’ tegenover de kerk. Nu is dat gebouw in gebruik genomen door de GGZ. De Nicolaïkerk wil als stadkerk graag voor iedereen toegankelijk zijn. Er is bijvoorbeeld vanuit de kerk een maal per jaar de zogenaamde ‘Klaasmaaltijd’ voor daklozen.

De kerkdienst wordt geleid door Dirk Neven, voorganger van de Nicolaïkerk. De Bijbellezingen komen uit: Lucas 13 en Psalm 139.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Aart van Bruggen mee naar de Nicolaïkerk in Utrecht.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen