Zondag 5 augustus 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 5 augustus 2018

Zin, Zout & Zegen Zomerserie met Zes x Zendelingen, 6xZ! De vierde in deze serie: 'Zuid-Oost Azie-Bilthoven'. ‘Als wij door dit gebied rijden, dan roep ik: jongens! Dat we hier mogen zijn, in die prachtige omgeving met die prachtige bergen en dat we al die prachtige mensen mogen ontmoeten, wat een voorrecht!’
Jaap en Marieke werken als zendelingen al vijftien jaar in het Mekong-gebied in Zuid-Oost Azië. Maar wáár precies, dat kunnen ze niet zeggen want dan brengen ze mensen in gevaar. Hun achternamen? ‘Mmmm… die gebruiken we eigenlijk nooit. Da’s veiliger’.

In het uitgestrekte Mekong-gebied leven veel bevolkingsgroepen die nog nooit met het Evangelie in aanraking zijn gekomen. ‘Ze moeten voortdurend allerlei rituelen uitvoeren en offers brengen om boze geesten buiten de deur te houden en hun voorouders te vereren. Waar wij denken: alles is in Gods hand, leven zij continue met de angst tekort te schieten’. Wij willen hen zó graag vertellen van de hoop die in ons is!’

In de geregistreerde kerken, de enige toegestane kerken, hangen camera’s en controleert de overheid wat er wordt gezegd. Je moet er altijd op je hoede zijn. Om mensen van Jezus te vertellen moeten Jaap en Marieke risico’s nemen. Dat hoort erbij. De mensen die tot geloof komen krijgen ook meteen met verdrukking te maken. Van de overheid of van hun familie. ‘Maar de Geest doet zijn werk. Zó mooi om te zien hoe mensen veranderen! We zeggen vaak: we staan erbij en we kijken ernaar.’

Jaap en Marieke gaan na hun verlof graag weer terug naar ‘huis’, met een deel van hun grote gezin. De oudste kinderen zijn in verband met hun studie weer in Nederland gaan wonen.


In deze uitzending van Zin, Zout & Zegen, de vierde van een 'Zomerserie van Zes x Zin, Zout & Zegen met Zendelingen' gaan we net als anders naar een kerk ergens in Nederland. Maar nu met zendelingen die hier met verlof zijn!

Zendingsechtpaar Jaap en Marieke werkt in Zuidoost Azië en werd uitgezonden door de GZB, in samenwerking met Overseas Mission Fellowship.

De kerkdienst, waar het in de preek over Handelingen 2 vers 2, ‘de Heilige Geest’ gaat, komt vanuit wijkgemeente De Ark (PKN) in Bilthoven. Voorganger is dominee Reinier de Koeijer.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Jaap en Marieke in gesprek over ‘De Boodschap die de wereld in moet’.