Eerste advent op zondag 1 december 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste advent op zondag 1 december 2019

Advent, dat is een de tijd van hoop en verwachting. Maar geldt dat voor iedereen? Nee toch? Er is maar weinig hoop meer over voor een alcoholist, die ‘s morgens vroeg al, gewapend met twee pakken wijn op de bank kruipt. En dat het ooit nog eens goed komt met die dakloze psychiatrisch patiënt is helemaal ondenkbaar. Hoop is er maar voor een selectief groepje mensen….

Zin, Zout en Zegen

“God schrijft niemand af”

‘Er is hoop en uitzicht voor iedereen!!' Dat zeggen ze bij ‘Pand 33’ in Sliedrecht. 'Want God kan en wil mensen en situaties veranderen!'

Bij Pand 33 zet een groep onbetaalde vrijwilligers zich, onder leiding van dominee Gerard Vrooland, in voor mensen die op wat voor manier dan ook hulp nodig hebben. Ze houden inloopmiddagen, organiseren uitjes, vangen hangjongeren op, duiken de kroeg in om mensen uit te nodigen voor een kerkdienst in hun pand en zetten advertenties, waarin ze vertellen dat ze een luisterend oor willen bieden. Voor iedereen wat wils dus!

Als je op zoek bent naar Hoop in deze Adventstijd, zit je bij Pand 33 goed. Daarom gaat presentatrice Yvonne Sprunken 4 Adventszondagen achter elkaar naar Sliedrecht…

Vanavond ontmoet ze Simon en Jacqueline Bezemer; ze sloegen elkaar vroeger bont en blauw, hadden geen cent te makken, kwamen elke maand tekort, ze hadden en hebben een alcoholprobleem, maar kwamen tot geloof. En nu gloort er hoop!!!!!!!!!

Ds. Gerard Vrooland houdt in de huiskamer van de familie Bezemer een preek naar aanleiding van Numeri 6; 24-27; De Heere zegene u, en behoede u! De Heere doe Zijn aangezicht over u lichten, en zij u genadig! De Heere verheffe Zijn aangezicht over u, en geve u vrede! Alzo zullen zij Mijn Naam op de kinderen Israëls leggen; en Ik zal hen zegenen.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.