zondag 24 juni 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 24 juni 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Geldermalsen. De God van de Bijbel neemt in het leven van Hans Vleugel een belangrijke plaats in. Hans vertelt: “We hebben zeven kleinkinderen en nog twee kinderen op komst D.V.... En dat D.V. staat er niet voor niks, ook in mijn eigen leven heb ik ervaren dat het niet is wat ik wil, maar wat de Here wil.”

Zin, Zout en Zegen

De Bijbel is voor velen een boek van grote betekenis. Het is wereldwijd een boek dat voor miljoenen christenen het belangrijkste boek is in hun leven. De Bijbel ook van groot belang, omdat het bij uitstek symbool staat voor de Joods-Christelijke wortels van onze westerse samenleving.

Hans neemt deel aan de werkgroep in Geldermalsen die uit liefde en respect voor de Bijbel zich als doel stelt de hele Bijbel hardop voor te lezen. Het startmoment van deze marathon is maandagmorgen 25 juni om 7.00 uur en op zaterdag 30 juni ongeveer 15.00 uur zal de laatste bladzijde moeten zijn omgeslagen. In de nachten is er een leespauze van ca. 0.00 - 7.00 uur, m.u.v. vrijdagnacht. In de Centrumkerk in Geldermalsen worden zo alle 66 bijbelboeken lezen. De lezers kunnen kiezen uit een van de vier Nederlandse vertalingen die in de regio als kanselbijbel in gebruik zijn (statenvertaling, herziene statenvertaling, de vertaling van 1951 en de NBV).

De meditatie, die aansluit op het thema ‘De Bijbel, wát een boek!’ is van ds. Carolina Blokland - den Hertog van deze gemeente. Zij laat ons zien hoe de Bijbel ons in ontmoeting brengt met Jezus Christus, de levende Heer.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Hans Vleugel mee naar zijn kerkelijke gemeente. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.