Tweede Advent op zondag 8 december 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede Advent op zondag 8 december 2019

Een paar jaar geleden stond Dea Wassink hier, wat onwennig en gespannen, voor de deur van Pand 33. Ze had gereageerd op een krantenadvertentie, waarin stond dat ook zij welkom was, waarin ze werd uitgenodigd om over haar zorgen en vragen te komen praten. Na een kopje koffie, vertelde Dea haar levensverhaal aan dominee Gerard Vrooland; “Ze had een aantal keer moeten schuilen in een ‘Blijf-van-mijn-lijfhuis’ en was in het tumult van het leven het contact met God kwijtgeraakt”.

Zin, Zout en Zegen

“We zijn verschillend, maar samen een mooie bos bloemen”

Je kunt het niet missen; het staat op de ruit geschilderd in reuzenletters; ‘PAND 33”. In Sliedrecht inmiddels een begrip. Een pand waar iedereen welkom is; door de week om een spelletje te doen, een praatje te maken of Bijbelstudie te volgen en zondags voor een ‘Pandbijeenkomst’.

Dea is blijven komen en is nu elke week in de ‘KopS’ dat staat voor: ‘Kerk op straat’ dienst te vinden die in het Pand word gehouden. Iedereen daar heeft zijn of haar eigen verhaal, eigen achtergrond, eigen problemen. Dea voelt zich er thuis en maakt de vergelijking met een bos bloemen; ‘we zijn allemaal anders, maar vormen samen een mooi divers boeket.’ Het contact met God, is intenser dan ooit, want Dea heeft de kracht van het gebed inmiddels leren kennen.

Samen met presentatrice Yvonne Sprunken gaan we voor de tweede keer in deze Adventstijd naar Pand 33 in Sliedrecht, waar Dominee Gerard Vrooland weer een overdenking uit Numeri 6 houdt, want over de tekst; ‘De Heere zegene en behoede u’, raak je niet uitgepraat.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentiekegeloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.