Zondag 22 november 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 22 november 2020

Carien wist dat het niet goed ging met Joël, haar begaafde, maar zieke zoon. Hij was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, vanwaar hij al vaker was weggelopen. Maar dat hij zichzelf van het leven zou beroven, dat had ze niet gedacht. Dat zou God toch nooit toestaan?

ROUWEN IS OOK LEVEN MET VRAGEN WAAR JE GEEN ANTWOORD OP HEBT.

Is hij weer weggelopen, is Joël vermist?” was de eerste vraag van Carien van Geffen, toen er twee agenten bij haar het tuinpad op kwamen lopen. Haar wereld stortte ineen, na het antwoord: ‘nee mevrouw, we moeten u helaas vertellen dat uw zoon niet meer leeft’.

Waren hun vele gebeden niet verder gekomen dan het plafond? Bestond God wel? Want… waar was God, toen het gebeurde? Had Hij niet…….? Carien zat vol met vragen, vol met boosheid, met verdriet en ook nog eens vol schuldgevoel. Had zij niet……?

In een zaal in een wijkcentrum in Apeldoorn, waar elke zondag geloofsgemeenschap ‘de Fontein’ samenkomt, vertelt Carien heel open, aan presentatrice Yvonne Sprunken, het verhaal van Joël, die vijfenhalf jaar geleden suïcide pleegde en de zware zoektocht die er voor haar op volgde.

Uiteindelijk heeft Carien er in haar zoektocht voor kunnen kiezen iets positiefs met haar verlies te gaan doen. Ze is de praktijk "Veerkrachting Verder" gestart, waar ze mensen begeleidt die rouw en verlies meemaken; door overlijden van een dierbaar iemand, rouw door zelfdoding, verlies door echtscheiding of ontslag, ziekte, een verandering of een andere tegenslag.

Door haar levenservaring, naast haar al professionele deskundigheid als psychosociaal counselor, kan en wil zij zich er nu voor inzetten om iets voor anderen te betekenen bij het vinden van een manier om met een groot verlies om te leren gaan.

https://veerkrachtigverder.nl/

Sander Ris houdt de overdenking op deze ‘Eeuwigheidszondag’ waarop we stilstaan bij onze overledenen en lichtjes voor hen branden.

Ook ds. Sander Ris is open in zijn preek over Lukas 7, als hij zegt; ’Ik heb de neiging om weg te duiken voor het verhaal van Carien, Jezus doet dat niet, integendeel; Hij leeft intens mee en gaat de confrontatie met verdriet/onrecht aan.’

Zin, Zout & Zegen is een wekelijkse reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven, uitgezonden op zondagavond tussen19.00- 20.00 uur.Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.