zondag 1 juli 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 1 juli 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Alblasserdam. Nee, het is lang niet altijd een kwestie van ‘te luxe leven’; ze hebben geen twee auto’s voor de deur, eten niet elke dag biefstuk en hun kast hangt niet vol met dure kleding. Dat er in Nederland zoveel mensen zijn met problematische schulden, komt vaak niet door hun bestedingspatroon, maar heeft andere oorzaken. En Nederland is koploper. Geldt in de EU dat 1 op de 10 huishoudens problematische schulden heeft, in Nederland ligt de verhouding anders; 1 op de 5 gezinnen heeft grote geldproblemen en vult het ene gat met het andere.

Zin, Zout en Zegen

‘Geld geven helpt niet als iemand schulden heeft. Deskundige hulp helpt wel! Staat er op de site van Schuldhulpmaatje.nl. Woorden waar Carla van der Vlist helemaal achter staat. Ze vertelt in haar eigen PKN gemeente; de Ichthuskerk in Alblasserdam over ‘Schuldhulpmaatje’; een initiatief van de gezamenlijke kerken. En dat verschillende kerken de handen ineen slaan, vindt Carla enorm belangrijk; We moeten over kerkmuren heen kijken! Ze groeide op in de Gereformeerde gemeente, kwam daar ook tot geloof, maar kerkt nu in de PKN. Ze had haar vragen, ze had haar twijfels, maar ze zocht en vond! En ze geeft haar geloof nu vorm, door er voor anderen te zijn. Want iemand in moeilijkheden, laat je niet in de steek.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Carla van der Vlist mee naar haar kerkelijke gemeente; de Ichthuskerk in Alblasserdam voor een open geloofsgesprek en ontmoeten we ook gemeentelid en schuldhulpmaatje Marieke Nomen.

In de preek van ds. Reijm, zoomen we in op het woord; Hallelujah; een woord dat ‘op de plank ligt,’ want nu leven we nog in onvolkomenheid, zijn mensen onvrij, door financiële schulden b.v., maar dat wordt anders!

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.