Zondag 20 mei 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 20 mei 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Houten en..... Niger! Er dwarrelde geen briefje uit de hemel waarop stond; ‘Niger moet het worden’, maar er waren richting aanwijzingen genoeg. Matthijs en Willienke Westerkamp hadden geen enkele twijfel; God stuurde hen naar het Afrikaanse Niger.

Zin, Zout en Zegen

Niger. een onveilig land, door de aanwezigheid van organisaties als Boko Haram en andere Islamitische extremisten. En toch stapten de jonge zendelingen in het vliegtuig, om het Evangelie te gaan vertellen aan de nomadenstam ‘Toearegs’. Matthijs en Willienke waren er 100 procent van overtuigd, dat God zelf, hen dit via zijn Heilige Geest, duidelijk had gemaakt.

Inmiddels werken ze nu alweer vier jaar in Niger. Nu zijn ze op verlof in Nederland. Zeven weken geleden is hier hun derde kindje geboren; dochter ‘Naeva’. Over ruim drie maanden, vertrekt het gezin weer naar Niger.

Hoe is het om met drie kleine kinderen naar een van de minst ontwikkelde landen ter wereld te gaan? Yvonne Sprunken praat met Willienke en Matthijs in het kerkgebouw van de gemeente die hen uitgezonden heeft; de Nederlands gereformeerde kerk ‘De Lichtboog’ in Houten. Een groot modern gebouw, dat in schril contrast staat met hun kerk in Niger, die alleen maar een paar tenten rijk is. Maar zowel in de tenten daar, als in de kerk hier, wordt met Pinksteren dezelfde boodschap verkondigt; God wil ons vullen met Zijn Geest.

De preek wordt gehouden door de vader van Matthijs; Dick Westerkamp.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.