Zondag 10 maart 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 10 maart 2019

Vorig jaar ging het knap mis zou je zeggen; de aardappelopbrengst was ongeveer gehalveerd. Een kwart van het graan ging verloren en de maisoogst mislukte helemaal! Voor Gerrit en Elsbeth ter Horst die een gemengd boerenbedrijf in Rheezerveen runnen, financieel een hele grote strop. Maar toch overheerst de dankbaarheid. Ze zijn blij met de oogst die ze wel konden binnenhalen.

‘Blij met een halve oogst’

Tuurlijk hebben ze gebeden om regen, maar niet krampachtig… Gerrit en Elsbeth verstaan alle twee de kunst om dingen in Gods hand te leggen. En ook…. Om het daar te laten, in het vaste vertrouwen dat God het beter weet dan zij. Enne, wie weet was de droogte wel ergens goed voor? Zij hebben in ieder geval genoten van de zomerse temperaturen.

“Als alles groeit en bloeit op de akkers is dat prachtig! Maar waar het echt op aankomt is je eigen geestelijke groei’, zegt Gerrit in de GKv De Kandelaar in Heemse. In deze gemeente, spreekt presentatrice Yvonne Sprunken met Elsbeth, Gerrit en hun dochtertje Hannah, over hun afhankelijkheid van God, over geloven met je hart en ook over de preek die ds. Dunnwewind vorig jaar hield op de ‘Biddag voor gewas en arbeid’, over de olie van de weduwe…uit 2 Koningen 4:1-7.

Aanstaande woensdag (13 maart) is het weer Biddag voor gewas en arbeid en u snapt; ondanks de droogte en halve oogst van vorig jaar zitten Elsbeth, Gerrit en Hannah ter Horst weer vol vertrouwen in de kerk.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen