Zondag 25 augustus 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 25 augustus 2019

Corina Schipaanboord groeide op in de Gereformeerde Gemeente, ging zondags steevast twee keer mee naar de kerk en bezocht door de week een reformatorische school. Kortom ze leefde in een veilig wereldje, waar iedereen zo ongeveer hetzelfde geloofde. Toen ze rond de zeventien jaar was en naar de Christelijke Hogeschool Ede ging, was dat dan ook een regelrecht cultuurshock. Haar medescholieren hadden het over tv programma’ en artiesten waar Corina nog nooit van gehoord had, waardoor ze zich wel eens een ‘dom Refootje’ voelde.

Zin, Zout en Zegen

“Bepaald geen dom refootje”

Maar dat was en is ze niet; Corina is iemand die hele weloverwogen keuzes maakt, en er bewust voor koos om de Gereformeerde Gemeente trouw te blijven. Maar dat neemt niet weg; dat Corina heel goed over kerkmuren heen kan kijken. Het was dan ook geen punt om samen met de Evangelische Natasja Verhagen het boek; ‘God bestaat echt’ te schrijven.

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee met Corina Schipaanboord naar de Petrakerk in Kappelle (Zeeland) en daar ontmoetten we ook Natasja Verhagen. Samen met presentatrice Yvonne Sprunken, buigen ze zich over een aantal verschillen en overeenkomsten tussen Evangelisch en Reformatorisch.

De meditatie, is van dominee Baan, Hij preekt over de tekst; Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. (Matth 6; 19 en 20) Dat de preek juist over deze tekst gaat, ervaart Natasja als een kadootje.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.