EO Live, zaterdag 26 mei 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 26 mei 2018

In EO Live praten we met Carianne Ros over gevaarlijke 'challenges'. Joram Kaat blikt terug op de 44e EO Jongerendag. Joyce van de Veen gaat bijbels uitdelen in Kenia en Janneke Nijboer houdt een weekpreek over privacy. De live muziek wordt verzorgd door Talitha Nawijn. Dit en nog heel veel meer in EO Live......

EO Live

Carianne Ros over gevaarlijke 'challenges'

We horen het steeds vaker: Pubers die elkaar via internet uitdagen om gekke of zelfs levensgevaarlijke challenges te doen. Hoe ga je hier als ouders mee om?

Joram Kaat over de 44e Jongerendag

In het Arnhemse Gelredome wordt de 44e EO Jongerendag gehouden. We bellen even met presentator Joram Kaat om de balans op te maken.

Eelco Elzenga over de geschiedenis van het orgel

Het Nationaal Orgelmuseum kreeg deze week een unieke aanwinst. Reden om met conservator Eelco Elzenga terug te blikken op de geschiedenis van het orgel.

Joyce van de Veen over uitdelen van bijbels in Kenia.

Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat ruim 10.000 bijbels uitdelen op Keniaanse scholen. Maar wat heb je aan een bijbel als je honger hebt?

Marit Goessens over haar Handboek bij Burn-out

Het aantal mensen in Nederland dat in een burn-out terechtkomt is schrikbarend hoog. Onder de 25 jaar is de kans op burn-outklachten 1 op de 13 en bij de beroepsbevolking is dit zelfs 1 op de 7! Marit Goessens was één van hen. Zij schreef een het Handboek bij Burn-out.

Weekpreek Janneke Nijboer over Privacy

Deze week is de nieuwe privacy-wetgeving van kracht geworden. Het zal u niet ontgaan zijn. Volgens Janneke Nijboer kan deze gebeurtenis gekoppeld worden aan de woorden uit Psalm 139.

EO Live podium: Talitha Nawijn.

Een grote naam op het EO Live podium: Zangeres Talitha Nawijn. Ze is zangeres, dirigent, songwriter, zangleider, vocal coach en nog heel veel meer. In EO Live zingt ze de volgende liederen:

* Van de CD RAAK uit 2009 ’Leef’

* Van de CD ONT-MOETEN uit 2014 ‘Welkom Thuis’

* Van de CD VOLGENS MIJ uit 2016 ‘Mijn verlosser leeft’

En natuurlijk een eigen versie van het lied: 'How Great Thou Art'