zondag 14 januari 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 14 januari 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee naar de kerk met Durk Wijnja uit Drachten. Naar eigen zeggen heeft deze Fries een knipperlichtrelatie met God. “Maar”, weet Durk met een kwinkslag, “Hij gelukkig niet met mij.”

Durk is lid van ‘De Arke’, een protestantse gemeente. Buiten, naast het kerkgebouw, liggen de contouren van een oud kerkje dat in de Middeleeuwen in het dorpje Drachten stond.

Met de kerk als gebouw heeft Durk niet veel: “Ik heb een verlangen om kerk te willen zijn buiten een gebouw.” Dat moet dan wel gebeuren in een chronisch ziek lichaam, maar zijn ziekte bepaalt niet wie hij is. Durk:Ik ben geboren in een werelds lichaam en toevallig ben ik een ‘maandagochtend model…’. Mijn geest daarentegen is gezegend met een enorme dosis humor en een ondefinieerbaar gevoel dat God bij me blijft. Er zijn tijden dat Hij en ik in strijd zijn met elkaar, maar goeie vrienden die van elkaar houden accepteren dat ... Soms zien we elkaar wat minder, soms wat meer.”

De meditatie, die aansluit op het thema ‘Gezalfd met slijk’, is van voorganger Jurgen van den Herik van deze gemeente.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Durk Wijnja mee naar zijn kerkelijke gemeente. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.