EO Live, zomereditie 25 augustus

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zomereditie 25 augustus

EO Live gaat de hele zomer door. We praten met interessante gasten en draaien de mooiste muziek. Op 25 augustus praten we met onder meer met Frank Bosman over de vraag; Waarom zit er zoveel religie in computerspellen? Herman Haan en Timo Gerritsen vertellen over 'De Verandering'. En Jan van Benthem zoomt in op ISIS. Wat is er nog over van deze terreurorganisatie? Dit en nog heel veel meer in EO Live op zaterdagavond 25 augustus.

EO Live

Theoloog Frank Bosman over religie in videogames

Computerspellen worden steeds populairder. Dat blijkt ook uit nieuw onderzoek. Voor het eerst gaat er meer geld om in de games-industrie dan de filmindustrie. En daarbij komt het nieuws dat de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO gameverslaving sinds kort heeft aangemerkt als officiele verlaving. EO Live gaat in gesprek met Frank Bosman over videogames, en over religie in videogames. Frank is de enige cultuurtheoloog ter wereld. Een van zijn specialiteiten is de wereld van de games. Hij kwam er achter dat er achter de games een hele wereld vol religie en filosofie zit.

Jan van Benthem over ISIS

Na jarenlang het nieuws te hebben gedomineerd lijkt het stil te zijn geworden rondom ISIS. Is de terreurgroep verslagen of is er slechts sprake van een hergroepering? En terwijl iedereen dacht dat hij vorig jaar om het leven was gekomen bij een bombardement, dook er deze week toch weer een boodschap op van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Hierin spreekt hij zijn 'heilige strijders' toe. Kortom; wat is de staat van de Islamitische Staat? Jan van Benthem van het Nederlands Dagblad vertelt hoe het gesteld is met terreurgroep Islamitische Staat.

Han en Corry Tan over hulp aan Bangladesh

Ze hebben een achtergrond als huisarts maar hadden al heel lang het verlangen om ontwikkelingswerk te gaan doen. Na werkzaam te zijn geweest in Indonesië, Nepal, Swaziland en Sri Lanka, zijn Han en Corry Tan nu actief in Bangladesh. Meerdere keren per jaar reizen ze af naar dit Aziatische land om de bevolking hier te helpen. In EO Live vertellen ze over hun werk.

Herman Haan en Timo Gerritsen over De Verandering

De komende tijd gaat EO Live nauw samenwerken met het televisieprogramma De Verandering. In dit tv programma belicht elke keer een persoon dat een heel bijzondere verandering heeft meegemaakt en waarin het geloof een belangrijke rol speelt. Herman Haan en Timo Gerritsen zijn al jarenlang de drijvende kracht achter dit bijzondere programma. In EO Live vertellen zij over de hun programma, de komende samenwerking en de dreigende bezuinigingen van de NPO. Wat betekent dit voor het voortbestaan van hun unieke tv-format?