EO Live 6 oktober 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live 6 oktober 2018

Zangeres Alice Hoolsema zingt vanaf het EO Live podium. Els van Dijk en Froukje Prins praten over eenzaamheid bij jongeren. Jan van Benthem over de vraag of onze eigen geheime diensten zich altijd keurig aan de regels houden, en Herman Veenhof vertelt over het geloofsleven van crimineel Frans M. Dit en nog veel meer in EO Live.....

Alice Hoolsema geeft optreden vanaf het EO Live podium.

Zangeres Alice Hoolsema zingt in EO Live en wordt begeleid door gitarist Guido Roorda. De liedjes die ze naast how great thou art, spelen zijn - Niet meer naar buiten toe - Alles gaat voorbij en- Tegenwind

Els van Dijk en Froukje Prins over eenzaamheid onder jongeren.

Heel veel jongeren geven aan zich eenzaam te voelen. Het is een groot, en wellicht onderschat probleem. De BBC deed onderzoek onder 55.000 mensen en daaruit bleek dat jongeren tussen de 16 en 24 jaar zich vaker eenzaam voelen dan 75-plussers. Ook bijna de helft van de Nederlandse jongeren is eenzaam. In EO Live gaat presentatrice Yvonne Sprunken, tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’, in gesprek met Els van Dijk, directeur van de AH in Amersfoort. En Froukje Prins, systeemtherapeut voor jongeren bij Eleos praat over de ontwikkelingsfases die jongeren doormaken.

Klaas Jan Baas over noodhulpactie voor Sulawesi.

Het dodental van de aardbeving en de daaropvolgende tsunami bij Sulawesi staat inmiddels op ruim 1500 slachtoffers. Het Christelijk Noodhulpcluster begint een speciale actie om de getroffen inwoners van dit Indonesische eiland te helpen. Klaas Jan Baas vertelt waar de overlevenden het meeste behoefte aan hebben.

Jan van Benthem: 'Houden onze geheime diensten zich aan de regels?

Afgelopen donderdag werd er veelvuldig schande gesproken van de hack -operaties van de Russische geheime dienst. Tegelijkertijd vragen wij ons af of onze eigen westerse geheime diensten alleen bestaan uit keurige jongens en meisjes die zich braaf aan alle regels houden? Denk bijvoorbeeld eens aan geheime CIA -missies die in het verleden bedoeld waren om regimes omver te werpen? Mossad -aanslagen om Iraanse kerngeleerden uit te schakelen? En recenter nog; onze eigen levering materieel aan jihadisten in Syrie? Hebben we niet een beetje boter op ons hoofd wanneer we nu moord en brand schreeuwen? We gaan erover praten met Jan van Benthem, buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad.

Johan Mooij over de 'vergeten oorlog' in Jemen.

Door al het natuurgeweld in onder meer Indonesie, en wapengekletter in Syrie vergeet de wereld dat er een humanitaire crisis van immense proporties gaande is in Jemen. Johan Mooij werkt in Jemen en hij vertelt hoe het dagelijks leven in dit land eruit ziet.

Herman Veenhof vertelt over het geloofsleven van crimineel Frans M.

Afgelopen dinsdag werd een van Nederlands bekendste criminelen, oud Heineken -ontvoerder Frans M. neergeschoten in Amsterdam. En dat is opmerkelijk te noemen omdat M. jarenlang als wedergeboren christen woonde in Paraguay. Sterker nog; Hij bouwde daar een protestantse kerk en zou ook als hulpverlener werken. Opmerkelijk dus dat hij afgelopen week in Amsterdam is neergeschoten omdat hij met een vuurwapen rondliep. Hoe zit dat nou? We gaan erover praten met Herman Veenhof, journalist bij het Nederlands Dagblad. Hij verdiepte zich in het leven van Frans M.

Dick Pruiksma over discussie rondom Israel-zondag in PKN.

Traditiegetrouw is de eerste zondag van oktober Israelzondag. Binnen de PKN is een groep theologen een discussie gestart over de vraag of Israel wel een bijzondere plek hoort te hebben binnen de protestantse kerk. Sterker nog; De PKN zou juist afstand moeten nemen van die specifieke plek die Israel momenteel inneemt. Volgens anderen is het belangrijk dat er duidelijk onderscheidt wordt gemaakt tussen de manier waarop je theologisch en politiek naar Israel kijkt. We gaan over deze discussie praten met Dick Pruiksma. Hij is voorzitter van de protestantse raad voor kerk en Israel.

Jolanda de Faria over haar boek Verborgen Bloesem.

De roman Verborgen Bloesem is de eerste roman van Jolanda de Faria-van der Velden uit Middelharnis. De eerste druk kwam uit in eigen beheer, nu zorgt Scholten Uitgeverij voor de tweede druk. De Faria woont sinds haar jeugd op Goeree. Sinds 1997 is ze verbonden aan een kleine basisschool in Den Bommel. In EO Live een gesprek over de vraag in hoeverre dit boek autobiografisch van karakter is....