EO Live 25 januari 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live 25 januari 2020

In deze editie van EO Live praten we over de bizarre sekte van Charles Manson in de jaren '60. We praten over het Chinese nieuwjaar. Hoe wordt dat gevierd nu het Corona-virus rondwaart? We bellen met de beste foodtruck van Nederland en leren over de grondbeginselen van de Hebreeuwse taal. Singer-songwriter Marjolein Keijzer geeft een mooi optreden. Dit en nog veel meer in EO Live.

EO Live, zaterdag 25 januari van 19:00 t/m 22:00 op NPO Radio 5

Inhoud:

De bizarre sekte van Charles Manson

Op 25 januari 1971 wordt sekteleider Charles Manson, samen met enkele leden van zijn ‘Manson Family’ veroordeeld voor meervoudige moord. Het radioprogramma EO Live blikt samen met historicus Enne Koops terug op deze bizarre zaak. Hoe kon het gebeuren dat onschuldige ‘hippie-meisjes’ in het broeierige einde van de sixties een ware massaslachting aanrichten?

Chinees nieuwjaar en het Corona-virus

Oud en Nieuw ligt alweer 25 dagen achter ons, maar de Chinezen vieren vandaag hun jaarwisseling. Ze gaan het jaar van de rat in. In China wordt het Nieuwjaar groots gevierd, maar is er wel reden tot feest nu het Corona-virus rondwaart in China?

De beste foodtruck van Nederland

Een uit de hand gelopen hobby, zo noemen Norman en Diana Dijst hun foodtruck. Het stel verkoopt poffertjes op festivals en evenementen, in een omgebouwde zeilboot. ‘Poffers aan Zee’ is zelfs uitgeroepen tot beste foodtruck van Nederland. Wat maakt de oer-Hollandse poffer nog altijd zo populair?

Gaat Israel de Jordaanvallei annexeren?

Israel speelt momenteel met vuur. Als we de Israelische media mogen geloven gaat Netanyahu dit weekend zijn plan om de ‘Jordaanvallei’, te annexeren bekendmaken. De Jordaanvallei is ongeveer 27 procent van de Westelijke Jordaanoever. Als dat gebeid geannexeerd wordt is dat een doodsteek voor het vredesproces en staat de internationale gemeenschap voor een groot dilemma. We gaan erover praten met Jan van Benthem, buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad.

Hebreeuws voor Dummies

Piet van Midden is universitair docent Hebreeuws aan de Universiteit te Tilburg en predikant in de PKN. Hij schreef het boek 'Hebreeuws leer je zo'. In EO Live vertelt hij over de grondbeginselen van deze taal.

Armoedebestrijding in Roemenie

De mensen van Stichting Manna voor Roemenie proberen iets te doen aan schrijnende situaties in Roemenie. Zo worden voedsel- en kledingpakketten uitgedeeld. Ook worden psychiatrische ziekenhuizen en gehandicaptenhuizen bezocht. In EO Live vertellen mensen van deze stichting hun verhaal.

De maatschappelijke betrokkenheid van zanger Youssou 'N Dour

Zaterdag is het precies acht jaar geleden dat de Afrikaanse zanger en muzikant Youssou N’Dour zich in 2012 kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen in Senegal. Zijn kandidatuur werd afgewezen en dit leidde tot rellen. N’Dour wordt wel de ‘Nachtegaal van Dakar’ genoemd en geroemd om wat hij betekende en nog altijd betekent voor de hedendaagse muziek in West-Afrika. Wat maakt hem en zijn muziek zo bijzonder? We vragen het aan muziekliefhebber en journalist Leon van Steensel.

EO Live podium: Marjolein Keijzer

Marjolein Keijzer is Singer-Songwriter met een passie voor God en muziek. Met haar zelfgeschreven liederen wil ze harten raken, hoop en kracht geven. Haar album 'Dichtbij' is een collectie van nieuwe. krachtige en authentieke aanbiddingsliederen die zij over de jaren heeft geschreven. Op zaterdag 25 januari is Marjolein de muzikale gast van EO Live.