Zondag 6 januari 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 6 januari 2019

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze eerste zondag van 2019 het jaar beginnen met psychiater en theoloog Piet Verhagen. “Je begint goed, maar dan komt de dip. Bij de een eerder dan bij de ander. De 'maandagmorgendip', het is onvermijdelijk! Zo zitten we in elkaar. Maar… zijn we aan onszelf overgeleverd? Of kunnen we ons ergens aan optrekken?”

‘Wie BOB’t boft!’

Zo na de feestdagen is het voor sommigen een verademing om weer ‘normale’ structuur te hebben en over te gaan tot de orde van de dag. Voor anderen is juist het oppakken van de dagelijkse gang van zaken lastig. Je kunt moeite ervaren door verwachtingen die anderen van je hebben. En… niet in het laatst, moeite hebben met de verwachtingen die je van jezelf hebt. Zorgen kun je je maken. Wat staat ons te wachten?

Maar… maakt het uit dat het kerst is geweest? En wat staat hierover in de bijbel? In Filippenzen 4 vers 6 staat : ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden’. We krijgen in de preek, die wordt gehouden door drs. Piet Verhagen, handvatten aangereikt om ‘blij, onbezorgd en vriendelijk te kunnen zijn. Het preekthema is: ‘wie BOB’t boft!

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met psychiater en pastor Piet Verhagen mee naar ‘Kerkelijk Centrum de Regenboog’ in Harderwijk.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen