Caroly Houmes

  1. Nieuwschevron right
  2. Caroly Houmes

‘We moeten onze strijd voeren in deze gebroken wereld’

Onderweg

Naar schatting zijn 45 miljoen mensen op dit moment actief als werk- of seksslaaf.

Officieel is de slavernij overal ter wereld afgeschaft en wettelijk verboden. Maar de werkelijkheid is een stuk weerbarstiger. Sterker nog, onofficieel werken er anno 2017 meer slaven dan ooit in de hele geschiedenis. Naar schatting zijn 45 miljoen mensen op dit moment actief als werk- of seksslaaf.

Denk bijvoorbeeld aan minderjarige meisjes die seksueel misbruikt worden in een Aziatisch bordeel, of aan complete gezinnen die als werkslaaf gedwongen worden in fabrieken te werken. International Justice Mission (IJM) is een wereldwijde organisatie die met advocaten, maatschappelijk werkers en 'undercovers' ten strijde trekt tegen slavernij.

Wereldwijd worden vele honderden mensen 'letterlijk' bevrijdt van een slavenbestaan, en geholpen aan een nieuw leven. Caroly Houmes was jarenlang directeur van het Nederlandse kantoor van IJM.

Maar sinds 1 september geeft ze leiding aan de Australische tak van de organisatie. In Onderweg praat Elsbeth Grüteke met Caroly over de voortdurende strijd tegen onrecht en de lauwheid van veel christenen.

Playlist
Als U naar de aarde kijkt, Martin Brand
Prayer, Sixpence none the Richer
Hope is Alive, Ellie Holcomb