EO Live 21 september 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live 21 september 2019

In deze editie van EO Live praten we met Arjen ten Brinke over 'Freedom Sunday'. We bekijken het wapen waarmee in 1944 de beruchte aanslag in Putten werd gepleegd. Verder is er aandacht voor de toenemende drugsproblematiek, en de manier waarop daar in de Tweede Kamer over gepraat wordt. Met Tjeerd de Boer bekijken we naar begrafenisrituelen in Hong Kong en Wendy vertelt over haar veranderingsproces. De live muziek wordt verzorgd door The Fields. Dit en nog veel mee in EO Live...

EO Live

EO Live, zaterdag 21 september 2019 van 19:00 t/m 22:00 op NPO Radio 5

Presentatie: Yvonne Sprunken en Marco van der Straten

Inhoud:

Sterven is duur in Hong Kong

Hongkong kan zijn doden niet meer begraven, daar is geen ruimte meer voor. Een graf is zelfs soms duurder dan een woning. We gaan erover praten met Tjeerd de Boer, Hij woonde jarenlang als zendeling in Hong Kong.

Meer slaven dan ooit….

Zondag is het Freedom Sunday, een jaarlijks initiatief van International Justice Mission. Op deze dag wordt in kerken aandacht gevraagd voor slavernij. Want dat is niet iets van de 19e eeuw en daarvoor. Slavernij bestaat nog steeds, sterker nog, er zijn meer slaven dan ooit. Een gesprek met Arjen ten Brinke van International Justice Mission.

Wapen aanslag Putten 1944 tentoongesteld

Voor het eerst wordt de stengun waarmee op 30 september 1944 in Putten een aanslag werd gepleegd op een Duitse militaire wagen tentoongesteld in een expositie. De aanslag wordt gezien als directe oorzaak voor de razzia van Putten, die uiteindelijk 552 mannen uit Putten het leven kostte. We gaan erover praten met Gert van Dompseler van Stichting oktober ‘44

Stop met ‘lollig doen’ over drugs

Afgelopen week vonden in de Tweede Kamer de algemene politieke beschouwingen plaats. Toen het onderwerp over de aanpak van drugs aan de orde kwam zei Groen Links-leider Jesse Klaver dat hij de ‘Loser van de partij’ is omdat hij nooit drugs heeft gebruikt. Vervolgens werd er hard gelachen in de Tweede Kamer. We gaan erover praten met Esther van Fenema. Zij is als psychiater ondermeer verbonden bij de GGZ crisisdienst.

De Verandering van Wendy

Wendy groeit op in Winterswijk, ogenschijnlijk vrolijk en gelukkig. Maar onderhuids borrelt er van alles en als ze rond haar vierde dingen meemaakt waarover ze nu pas het zwijgen verbreekt, is het fundament gelegd voor een onzekere toekomst. tot overmaat van ramp raakt ze ook doof en voelt zich in isolement. Ze trouwt met Roger en samen krijgen ze drie mooie dochters maar geestelijk en lichamelijk (oa ernstige Hernia ) gaat het steeds slechter met Wendy. Ook het huwelijk staat op springen en haar man gaat zelfs tijdelijk ergens anders wonen.Op een dag maakt Wendy een afscheidsfilmpje voor haar dochters, ze kan namelijk niet meer. Dan neemt een vriendin haar mee naar de kerk en vanaf die dag verandert er veel, niet alleen in Wendy, maar in het hele gezin.

Live muziek van The Fields

Sjoerd Stap (29) en Lotte van de Bor (22) vormen samen de vand ‘The Fields’. Twee muzikanten uit Voorthuizen – ze zijn geen stel – die elkaar ontmoeten in de praiseband van de hervormde kerk en nu countrypop maken. Op zaterdag 21 september staan Sjoerd en Lotte op het EO Live podium.