Zaterdag 26 augustus 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 26 augustus 2017

De christelijke website Refoweb.nl is een ontmoetingsplek en vraagbaak voor duizenden behoudende christenen, de mannen achter de site zijn te gast. Ook Henk Jan Kamsteeg komt langs, hij spreekt over zijn nieuwe boek 'Plaag van Geweld'.

Gaat het op 23 september gebeuren?

Er is momenteel een grote hype gaande die viraal gaat op internet en via sociale media. Het gaat om de datum 23 september. Op die dag zou Jezus namelijk terugkomen op aarde, omdat er op die dag een zeer unieke stand van sterren zou staan, die voorzegt is in het bijbelboek Openbaring. Op internet verschijnen de spannendste verhalen, en voor - en tegenstanders van deze theorie gaan flink met elkaar in disucussie. Maar wat moet je nou met dit soort spannende theorieen? In de bijbel zijn namelijk wel degelijk tekenen beschreven die de terugkomst van Jezus voorspellen.

De mannen van Refoweb in de uitzending

In EO Live zijn Henk Aalbers en Gert Janssen te gast. Zij zijn de mannen achter de bekende christelijke website Refoweb. Sinds 2001 werden er op deze site al meer dan 16.000 vragen gesteld en beantwoordt. Alleen al in 2016 waren er 1,1 miljoen unieke bezoekers die de site wisten te vinden. Tijd voor een kennismaking met de mannen achter de schermen.

Judith van den Berg over haar werk in Oost-Indonesië - Kim bezocht haar

Een interview met Judith en Kim van den Berg - geen familie.

Judith is theologe en met haar man en drie kinderen woonde zij vanaf juni 2013 in Oost-Indonesië. Ze doceerde theologie en was als predikant verbonden aan de Christelijke Kerk van Sumba. Sinds deze zomer is zij weer terug in Nederland. Kim studeert Voeding en Diëtiek; zij ging in 2015 mee met een reis naar Sumba en bezocht meerdere projecten van Kerk in Actie, waar Judith bij betrokken was.

Henk Jan Kamsteeg over zijn boek: 'Een plaag van geweld'

In dit boek laat Henk Jan Kamsteeg zien hoe zwaar de allerarmsten het te verduren hebben in deze wereld. Niet alleen omdat ze arm zijn, maar vooral ook omdat ze nergens veilig zijn en niet beschermd worden door de overheid. Meer Informatie >>

Zomerboekentip van Femke Taale

In de laatste zomeruitzending van EO Live is de zomerboekentip van Visie-collega Femke Taale. Ze leest veel voor haar werk, maar ook privé! Deze keer een zomerboekentip, het is niet zomaar een boek, maar er valt heel veel in te leren.