Zondag 29 december 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 29 december 2019

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze laatste zondag in 2019 met Anne naar de gemeente van waaruit ze uitgezonden gaat worden naar het Midden-Oosten. Nee, Anne stond niet bepaald te trappelen om de wil van God te gaan vervullen. Ze vertelt in ZZ&Z aan Petra de Joode hoe ze nu toch in volle overgave deze keuze maakt.

Zin, Zout en Zegen

‘Dienen tegen wil en dank’

‘Vanaf jonge leeftijd heb ik Gods stem verstaan, die mij riep om het evangelie te vertellen aan mensen zonder hoop. Ik deed er alleen niets mee. Als tiener ging ik studeren. In die tijd gingen mijn ogen open voor de liefde van God, naast zijn heiligheid. Ik leerde dat God de hele wereld liefheeft, en niet alleen de zogenaamde uitverkorenen. Dat was een enorme opluchting voor mij persoonlijk. Ik ging naar een vluchtelingeneiland in Griekenland om te helpen en toen ik daar was wist ik dat het Evangelie onze enige hoop in leven en sterven is. God is ons een toevlucht, Hij zal er altijd zijn. Bij Hem zijn we veilig.’

Zo staat dat ook in Psalm 90, de oudejaarspsalm die Anne voor zal lezen en waarboven staat: ‘een gebed van Mozes, de profeet”.

Het thema van de kerkdienst is: ‘Dienen tegen wil en dank’. De Bijbellezing komt uit het Bijbelboek Exodus 4: vers 1-17. Daar gaat het over God die zich bij de brandende braamstruik bekend maakte aan Mozes en hem in dienst neemt. Maar… dat gaat (net als bij Anne) niet vanzelfsprekend zonder slag of stoot en Mozes geeft zich niet direct gewonnen. De Bijbeltekst waar de preek over gaat is uit de HSV: Exodus 4 vers 12 de eerste drie woorden: nu dan, ga!

In ‘Zin, Zout & Zegen’ praat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Anne over: ‘dienen tegen wil en dank’.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.