Zondag 10 november 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 10 november 2019

Zo heel groen was ze een aantal jaar geleden nog niet…. een twee op de schaal van een t/m tien.Theanne Boer uit Driewegen geeft het ruiterlijk toe; ze heeft heeeeeeeeeeeel veel van haar man geleerd. Ze was altijd wel geïnteresseerd in de natuur, maar miste de kennis om goed met Gods schepping om te gaan.

‘Een groene olievlek’

In deze groene aflevering van Zin, Zout & Zegen, verruilen we voor een keer de kerkbanken voor de keukenstoelen van Theanne. Ze kan immers, beter thuis dan in de kerk illustreren hoe je groener kunt leven. De eerste illustratie vind je direct al in de tuin; alles mag groeien en bloeien. Want Theanne en haar man Nanning-Jan brengen een aloude Benedictijner wijsheid; in de praktijk; ‘Kijk om je heen wie je medebewoners zijn; de planten en dieren en geef hem wat ze nodig hebben”.

Zoals Theanne geinspireerd werd door haar echtgenoot, zo wil ze ons inspireren met haar boekje; ‘Hoe kan ik groener leven”? Hopend op een groene olievlek!

Zonder door te slaan, zonder in een kramp te moeten leven, zijn er veel simpele mogelijkheden.

Aan de keukentafel van Zeeuws hout, luisteren presenatrice Yvonne Sprunken en Theanne naar een inspirerende preek van Ds. Bindert de Jong over de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard (Matteüs 20:1-16), waarin hij de vraag oproept of God wel eerlijk is?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen