Zondag 4 maart 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 4 maart 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee met Anna Ostergaard naar de Jacobikerk in Utrecht. Anna woont samen met 4 andere jongeren in ‘stadsklooster Eau de Gracht’. Anna: “we willen graag betrokken zijn bij elkaar en een goede buur zijn voor mensen hier in de wijk.

Zin, Zout en Zegen

Eau de Gracht is een missionaire leefgemeenschap van jongeren, Utrecht is tenslotte een studentenstad. Zo ontstond begin vorig jaar, aan de Oudegracht: Eau de Gracht, Eau op z’n frans, dat betekent water. De jongeren die in Eau de Gracht wonen hebben elke maandag een huisavond met elkaar en delen dan inhoudelijk dingen om ook meer van elkaars geloof te leren kennen. Maar ze zijn niet alleen op elkaar maar ook naar buiten gericht. Regelmatig organiseren ze een buurtmaaltijd in het stadsklooster voor omwonenden.

De meditatie, is van dominee Wim Vermeulen die samen met zijn collega van de Janskerk, het initiatief nam voor deze missionaire leefgemeenschap van jongeren.

Hij preekt over Marcus en leest in de bijbel vanaf het einde van hoofdstuk 4 en dan Marcus 5: 1-20.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Anna Ostergaard mee naar de Jacobikerk in Utrecht. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.