Zondag 26 mei 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 26 mei 2019

Hij is pas 17, Joël Huijsing, en toch al een voorbeeld voor de kinderen in de kerk. Hij haalt hij zijn hart op aan het kinderwerk. De kerk zag zijn potentie, coachte hem en nam hem op in het Kidspraise-team. “Ik heb ontdekt dat dit echt iets is wat ik kan. Een gave van God die ik kan inzetten in zijn koninkrijk en die ik hier mocht uitpakken”.

Zin, Zout en Zegen

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’

Groeien in je talenten, ‘oefen maar, doe maar mee’ is belangrijk in de Evangelie Gemeente Soest. ‘Jezus centraal, kinderen en jongeren vooraan!’ is een van de pijlers van de gemeente.

Betrekkelijk nieuw in de kerk is het delen van levensverhalen. Daarvoor is in de kerkzaal een grote verhalenboom geconstrueerd met daarin prachtige foto’s van gemeenteleden met in het kort hun verhaal: een 83-jarige die een parachutesprong maakte, iemand zonder tafeldiploma die bouwconstructeur werd. Verrassende verhalen die je niet aan de persoon afziet. Daarom is het goed om je leven met elkaar te delen en elkaar te vertellen welke rol Jezus daarin speelt. Om zo samen onderdeel te zijn van het grótere verhaal.

De echtscheiding van zijn ouders heeft Joël snel volwassen gemaakt. Veel wil hij er niet over kwijt. Hij vertelt liever over de mensen in de kerk die opstonden om hem door die moeilijke jaren heen te helpen. En over de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, waar hij nu een tussenjaar doet. “Ik wilde uitvinden wie ik nou eigenlijk ben, wat ik geloof en hoe God mij ziet”. De bijbelstudies en de gesprekken vormen hem. Hij leert veel. “God heeft mij duidelijk gemaakt: ‘jij bent wie Ik zeg dat jij bent.’ Hij wil mij blijven oppoetsen”.

Over hoe God ons ziet en hoe wij kijken gaat het ook in de feestelijke Kidspraise XL. Een creatief, leerzaam en inspirerend geheel. Met liedjes, een quiz, verhalen, een bril waardoor je anders naar elkaar gaat kijken, en het verhaal van Cornelius en Petrus, uit Handelingen 3. Petrus kreeg een visioen dat hem in de war bracht want hij zag onrein eten en moest op bezoek bij een Romein! Hij moest anders leren kijken. Kunnen wij dat ook leren?

In Zin, Zout & Zegen gaan Petra de Joode deze zondag met Kidspraise Teamlid Joel Huijsing, naar de Evangelie Gemeente Soest.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.