EO Live, 1 september 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, 1 september 2018

EO Live zit op 1 september weer vol goede gesprekken en mooie muziek. Zo geeft zangeres Helena Maria een prachtig optreden. Yvonne Sprunken praten onder meer met Elise van Hoek over vaccineren. Clara Sies ziet de kloof tussen rijk en arm groter worden en Channah Hewitt vertelt hoe ze tot geloof kwam. Dit en nog veel meer in EO Live.

EO Live, zaterdag 1 september:

Zangeres Helena Maria geeft optreden

Als klein meisje schreef ze al liedjes. Ze hield van muziek, van 'optreden' in de huiskamer, met een bezemsteel, een wc-rol en een prop papier als microfoon. Op 1 september staat Helena Maria op het EO Live podium.

Hendro Munsterman over de vraag of de paus gaat aftreden

De roep om het aftreden van Paus Franciscus klinkt steeds harder na het misbruikschandaal in de VS. Maar kan een Paus gedwongen worden om af te treden? En is dat in het verleden al eens eerder gebeurd? Een gesprek met journalist en Vaticaankenner Hendro Munsterman.

Elise van Hoek over de vaccinatieproblematiek

Een petitie voor verplicht vaccineren is een groot succes. In enkele dagen werd deze petitie maar liefst 24-duizend keer ondertekend. Deze zomer werd bekend dat de vaccinatiegraad in Nederland is gedaald naar 90 procent. Wat zijn de voors en tegens van vaccineren?

Clara Sies over kloof tussen rijk en arm

Een kleine groep superrijken heeft hun vermogen de afgelopen jaren zien verdubbelen. Het vermogen van deze rijken der aarde is nu 70.3 triljoen dollar. Dat blijkt uit de 22e editie van het World Wealth Report. Volgens Clara Sies is de kloof tussen rijk en arm alleen maar groter geworden.

Nel Louwerse en Henrike Klijn over misbruik op de Filipijnen

Woord en daad is op de Filipijnen een project gestart om kinderen skills mee te geven, en ze zo te beschermen tegen seksueel misbruik. Nel Louwerse en Henrike Klijn hoe dit werkt.

Kefah Allush over de vijfde kruistocht

Als kind las hij het boek 'Kruistocht in Spijkerbroek', en allerlei spannende verhalen over Richard Leeuwenhart. Maar ook over Sultans die dapper stand hielden in de strijd. Kefah Allush vertelt over de nieuwe tv-serie De Kruisvaarder en de Sultan.

Joel Voordewind over de afgelaste cartoonwedstrijd van Wilders

Geert Wilders beheerste deze week weer het nieuws. Nadat de spanningen rondom zijn cartoonwedstrijd tot een kookpunt waren gekomen, blies de PVV -leider de wedstrijd af. Hoe kijkt Joel Voordewind van de ChristenUnie naar deze affaire? Valt zo'n wedstrijd wat hem betreft onder de vrijheid van meningsuiting?

Channah Hewitt over haar bekeringsverhaal

Channah Hewitt, bekend van haar rol als Nala in de musical The Lion King, gaat in de Zwitserse musicalversie van Sister Act spelen. In EO Live vertelt ze haar bekeringsverhaal.