Zondag 5 januari 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 5 januari 2020

Afvallen, stoppen met roken, meer bewegen. We hebben natuurlijk weer de beste voornemens voor het nieuwe jaar. Maar laten we eerlijk zijn, lijken die niet sprekend op onze voornemens van vorig jaar en van twee jaar geleden? Stonden ze zelfs tien jaar geleden al niet op onze ‘to do list?‘

Zin, Zout en Zegen

“Uit je bubbel in het nieuwe jaar”

Bij Toos van den Born bleef het niet bij goede voornemens. Ze voerde ze ook uit. Ze stapte uit haar eigen veilige bubbel; ‘de refo-wereld’ en ging kerken in de Christelijke Gereformeerde kerk in Rijnsburg. En ook daar keek ze verder dan haar eigen besloten Christelijke wereldje.

Als Toos om zich heen kijkt en mensen ziet die rondlopen met verdriet of vol vragen, dan wil ze niets liever dan hen vertellen dat ze niet alleen door het leven hoeven te gaan. Dat God er is! Ze gunt ze, vanuit haar tenen, Jezus’ nabijheid. Dus zegt Toos; ‘Kom uit je bubbel, ontmoet andersdenkenden en je wordt er beiden rijker van…!’

En dat brengt ze in de praktijk. In Rijnsburg, door zonnebloemen met een Bijbeltekst uit te delen, door als lid van de evangelisatiecommissie avonden voor buitenkerkelijken te organiseren en door op haar werk…. als het zo loopt….. mensen op Jezus te wijzen. Maar denk nou niet dat Toos te pas en te onpas met het Evangelie op de proppen komt; wil De boodschap landen, is een relatie een eerste voorwaarde.

In deze eerste uitzending van Zin Zout & Zegen in het nieuwe jaar legt dominee Laurens den Butter, in een breed, rijk gebed, God ‘’ons verlanglijstje’ voor; waarna Toos vertelt welke van deze punten in het gebed zij het belangrijkste vindt.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.