Zondag 25 februari 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 25 februari 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee naar de kerk met dominee Ria Scheltens uit Lunteren. Het is op 25 februari precies 77 jaar geleden dat in 1941 de februaristaking werd gehouden. Een bijzondere brief staat deze keer centraal. De brief die veel voor Ria betekent is van de neef van haar vader. Thies Jan Jansen schreef deze brief vanuit de gevangenis aan zijn vrouw en drie kinderen op de vroege morgen van de dag dat hij zou worden gefusilleerd.

Zin, Zout en Zegen

Ria: ‘Mijn vader had die brief overgeschreven; zo ging dat toen…

Zo’n zin: Thans ga ik over van de strijdende kerk naar de triomferende kerk… Pas later besef je dat ‘strijdende kerk’ niet alleen op de oorlogsjaren slaat, maar op kerk-zijn in een wereld waarin zoveel onrecht en moeite is… Met name hoe Thies Jan Jansen zijn kinderen nog een ‘woord’ meegeeft in deze brief, ontroert me. Om niet te haten, maar lief te hebben… Aan zijn jongste zoon: mijn lief kereltje: buig ook jij je knietjes … Dat ontroert me nog steeds!’


De meditatie die aansluit op het thema, is van voorganger Wim Scheltens, de echtgenoot van Ria en haar duo predikant in deze gemeente.


In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met dominee Ria Scheltens mee naar haar kerkelijke gemeente.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.