Zondag 12 augustus 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 12 augustus 2018

Zin, Zout & Zegen Zomerserie met Zes x Zendelingen, 6xZ!
De vijfde in deze serie: 'Peru-Houten.
Stil in een hoekje gaan zitten en rustig afwachten deden ze niet. Terwijl ze wachtten op een ‘Go, maak je klaar om te gaan” van God, staken Hanneke en Mark Liefhebber hun handen uit de mouwen onder Nederlandse studenten. Tot God hen duidelijk maakte dat ze (eindelijk) mochten gaan…. De zending in!

Het werd het land van de Andes, van het tropisch regenwoud en Machu picchu; Peru. Een land, waar bijna iedereen, in naam, katholiek of protestants is, maar waar het geloof in het dagelijks leven geen rol van betekenis heeft.

Peru is een harde samenleving vindt Hanneke, met veel gebrokenheid en geweld. En zij kan het weten, want ze werkt met jonge meisjes, die te maken hebben liefdeloze ouders, alcoholisme of misbruik. Mark is vooral op de campus te vinden, onder de studenten. Hoe verschillend deze groepen jongeren, mogen zijn, de boodschap die ze krijgen is hetzelfde; Geloven is niet vrijblijvend… het heeft consequenties; je wordt er een mooier mens van!

De meditatie gaat over iets dan Mark en Hanneke echt hard nodig hebben; ‘het gebed’! En deze wordt gehouden door voorganger Dick Westerkamp uit hun thuisgemeente; De Ned ger. kerk De Lichtboog in Houten.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Hanneke en Mark Liefhebber mee naar hun kerkelijke gemeente. En ook Jedidja van bijna twee gaat mee en zij ziet daar iets wat grote indruk op haar maakt!