zondag 17 juni 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 17 juni 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Waddinxveen. Hebben de meeste mensen, per dag iets van 8 kilometer aan denkvermogen, Jantine van den Berg had er dagelijks wel 32! Altijd was ze bezig, als dat niet lijfelijk was, dan wel in haar hoofd. Als ze bijvoorbeeld een boodschappenlijstje maakte, kreeg ze dat niet meer uit haar hoofd, maar herhaalde ‘m en herhaalde ‘m. Kortom; het was kermis in haar hoofd. Ook in de kerk, waar de boodschap dus niet binnen kwam.

Zin, Zout en Zegen

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar de kerk met Jantine van den Berg uit Waddinxveen. Elke zondag is ze te vinden in de PKN kerk daar; ‘de Bethelkerk’. En sinds drie jaar zijn de botsauto’s uit haar hoofd en kan ze echt luisteren. Gods boodschap van genade komt nu eindelijk (na 43 jaar ) binnen en daar is ze “zomers” dankbaar voor.


Met Jantine praten we ook door over de meditatie, van ds.Thejon Bos, die de vraag stelt; in welk seizoen van uw geloof zit u? Lentekriebels of winterdip?

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Jantine mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt hij/zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.