Zaterdag 23 september 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 23 september 2017

In EO Live veel aandacht voor de Nacht van de Theologie. Tijs van den Brink, Herman Selderhuis en alle drie de genomineerden voor Theoloog des Vaderlands komen langs in de studio. Ook bellen we met Bertus Bouwman, hij is journalist bij Duitslandnieuws.nl. Met hem bespreken we de Duitse verkiezingen en de rol van geloof in de Duitse politiek. De weekpreek is van Casper van Dorp.

Nacht van de Theologie

EO Live staat op 23 september voor een belangrijk deel in het teken van de 'Nacht van de Theologie'. We gaan praten met de drie genomineerden voor de titel 'Theoloog des Vaderlands'. Gaat Almatine Leene, Rikko Voorberg of Claartje Kruijff met deze titel naar huis? Ook besteden we aandacht aan het feit dat 500 jaar geleden de reformatie begon. Met het slaan van 95 stellingen op de deur van de slotkapel in Wittenberg veranderde de Duitse monnik Maarten Luther de theologie voorgoed. We gaan hierover praten met Herman Selderhuis.

Bertus Bouwman over de Duitse verkiezingen

Zondag zijn er de Duitse Bondsdagverkiezingen. In Nederland hoor je er niet veel over. Is het allemaal in Krüge und Gläser of zijn er nog verrassingen of andere opvallende uitkomsten te verwachten?
Yvonne belt in EO Live met Bertus Bouwman, journalist van duitslandnieuws.nl, om de verkiezingskoorts in Duitsland te peilen en te weten te komen wat voor rol geloof in de Duitse politiek speelt.

Topsport en geloof, een goede combi?

Deze week ging de documentaire over Dirk Kuijt in premiere. Dirk Kuijt is een topvoetballer die nooit een geheim heeft gemaakt van zijn geloof in God. We kennen allemaal wel de voorbeelden van voetballers die een kruisje slaan nadat ze een doelpunt hebben gemaakt. Maar hoe is het over het algemeen gesteld met geloof op de sportvelden? Is de topsport een wereld waarin je als christen goed actief kunt zijn? We gaan erover praten met Ardon de Waard, oud profvoetballer en directeur van Stichting Geloofshelden.

Casper van Dorp houdt de weekpreek

Waar heeft onze weekpreker zich deze week mee bezig gehouden? Wat heeft hij zelf met de Nacht van de Theologie en welk nieuwsfeit heeft hij gekozen? In ieder geval gaat hij een tekst uit Psalm 131 gebruiken: 'Heer, ik voel me niet beter dan anderen, ik denk niet dat ik belangrijk ben of dat ik alles kan'

Concerttip: Stiltetour 2017

In Groningen gaat de nieuwe Stiltetour van Mirjam van der Vegt en Ronald Koops van start! Kijk voor meerdere data en meer informatie hier.