EO Live, zaterdag 23 juni

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 23 juni

In EO Live treedt zangeres Eline Segers op. We praten met Paul van Geest over de gestolen brief van Christopher Columbus. Schrijfster Josha Zwaan komt praten over haar boek Saturnusplein 3, en met James Kennedy kijken we naar het nieuws uit Amerika. Verder reizen we met Willem Jan van der Ven af naar Bolivia en vertelt Gerdien Pleysier over de 'Nacht zonder Dak'. Dit en nog veel meer in EO Live....

EO Live

Paul van Geest over brief Christopher Columbus

Een 525 jaar oude brief van Christopher Columbus die uit het Vaticaan was gestolen, is weer teruggegeven aan de Paus. De diefstal kwam aan het licht door gezamenlijk speurwerk van het Amerikaanse ministerie van Veiligheid en oudheidkundigen van het Vaticaan. Professor Paul van Geest vertelt hoe dit zit.

Eline Segers geeft optreden vanaf het EO Live podium

Zangeres Eline Segers, dochter van Gert Jan Segers, zingt in EO Live naast naar eigen versie van How Great Thou Art,
Opwekking 753,
Hoopvolle Toekomst en
Revelation.

Gerdien Pleysier over de 'Nacht zonder Dak'

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het is om als dakloze zwerver te leven? In de nacht van zaterdag op zondag worden overal in Nederland een speciale 'Nacht zonder Dak' evenementen georganiseerd. Jongeren gaan ervaren hoe het is om dakloos te zijn. Een gesprek met Gerdien Pleysier.

James Kennedy over verhouding tussen Amerika en de wereld

Afgelopen week stapte Amerika uit de mensenrechtenraad van de VN. Tegelijkertijd klonk er vanuit de wereld kritiek op Amerika omdat migrantengezinnen gescheiden werden, en mensen in kooien werden opgesloten. Ook maakt Amerika ruzie over handel met veel andere landen. Waarom lijkt Amerika de wereld de rug toe te keren? Een gesprek met professor James Kennedy.

Willem-Jan van der Ven over gehandicapten in Bolivia

Bolivia is het hoogstgelegen, meest geïsoleerde en één van de armste landen van Latijns-Amerika. Zo'n 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Er zijn veel straatkinderen en is er nog altijd kinderarbeid. Maar als je in Bolivia een handicap of lichamelijke beperking hebt, ben je echt de klos. Willem-Jan van der Ven werkt voor World Servants en reist binnenkort af naar Bolivia.

Weekpreek Johan Timmer: De balk en de splinter

De verontwaardiging was deze week groot over het nieuws hoe Amerika omgaat met migranten. Vooral Europa had kritiek. Vrijwel tegelijkertijd mocht het migrantenschip Aquarius niet aanmeren in Italie en wordt in Duitsland een harde discussie gevoerd over migratie. Hoe zat het ook alweer met die balk en die splinter?

Schrijfster Josha Zwaan vertelt over haar boek 'Saturnusplein 3'

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Daniel opgepakt wegens verzetsdaden. Hij wordt gehoord, gemarteld en in 1943 gefusilleerd. Zijn vrouw Lies moet onderduiken met haar oudste zoontje, de jongste wordt elders ondergebracht. Langzaam maar zeker zie je haar afglijden naar gedrag dat iedereen zou afkeuren.cIn het boek draait het om loyaliteit en verraad, om grote liefde die omslaat in onmacht, hardheid en vervreemding.

https://www.amboanthos.nl/boek/saturnusplein-3