Vierde Advent op zondag 22 december 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Vierde Advent op zondag 22 december 2019

Als er één ding is, dat Anneke verder geholpen heeft, is het de wetenschap dat ook zij er mag zijn! Waardevol is! Daar dacht ze heel lang namelijk heel anders over; ze voelde zich een niemand…. Wat kon zij, depressief als ze was, nou betekenen voor een ander…. voor zichzelf?

Zin, Zout en Zegen

“Ook ik ben van waarde’’

Om de dag door te komen, dronk Anneke. De drank verdoofde, zorgde ervoor dat ze lekker niet kon nadenken!

Sinds een half jaar drinkt Anneke echter niet meer, loopt ze niet om, maar dwars door haar problemen heen. En weet ze zich van waarde en geliefd. Daar zijn ‘Stichting De Hoop’ uit Dordrecht en ‘Pand 33’ in Sliedrecht debet aan.

Bij de Hoop leerde ze na een heel proces de gedachte; ‘Ik mag er zijn’ te omarmen. En bij Pand 33 kreeg dat een heel concrete invulling, want daar voelt en weet Anneke zich gezien en welkom.

In deze vierde Adventsuitzending praat presentatrice Yvonne Sprunken met Anneke, maar ook met dominee Gerard Vrooland van Pand 33. Ze is vooral nieuwsgierig naar de vraag “Waar de liefde van Gerard voor mensen met problemen vandaan komt.’ Laat hij hierin iets zien van Jezus, wiens komst we verwachten met Advent en Die alles anders kan maken?

Voor de vierde en laatste keer houdt dominee Vrooland weer een overdenking uit Numeri 6. Want de tekst; ‘De Heere zegene en behoede u’, bidt hij ons allen toe.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.