Zondag 22 april 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 22 april 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Dorkwerd en Wijnjewoude in Groningen. “De weg werd smaller gemaakt dan nodig was. “ Heel voorzichtig, want ze wil niets lelijks zeggen over de kerk waar ze tot geloof kwam; de Gereformeerde gemeente, vertelt Annemarie van Heijningen over haar switch naar de PKN.


Annemarie neemt ons mee naar haar kerk, die letterlijk in haar achtertuin staat; een PKN kerk, die je het beste kunt omschrijven als klein maar fijn; gastvrij, vriendelijk en Bijbelgetrouw. Daar vertelt Annemarie heel open over haar dynamische geloof , waardoor ze hoogte en dieptepunten kent. Om de kerk heen, ligt een begraafplaats; een prima plek om terug te kijken op wat was…. op haar jeugd als Refomeisje.

De meditatie is van dominee Michel van Heijningen, voorganger van de Hervormde gemeenten Dorkwerd en Wijnjewoude in Groningen. ( ja…. inderdaad, de echtgenoot van Annemarie! )

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Annemarie van Heijningen mee naar de kerk. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.