EO Live 20 april

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live 20 april

Op Stille Zaterdag kijkt EO Live naar hoe Pasen op verschillende plekken ter wereld beleefd en gevierd wordt. Ook praat Yvonne met Klaas Muurling over het feit dat het vieren van Pasen voor sommige christenen juist heel gevaarlijk kan zijn. Professor Paul van Geest vertelt of de doornenkroon, die deze week gered werd uit de Notre Dame, de echte doornenkroon van Jezus is. Gerald Troost praat over zijn boek 'Tevoorschijn' en de live muziek wordt verzorgd door Kathy Spaargaren... Dit en veel meer in EO Live op zaterdag 20 april. Presentatie: Yvonne Sprunken.

EO Live

EO Live, Stille Zaterdag, van 19:00 t/m 22:00 op NPO Radio 5

Inhoud:

Hoe viert de wereld Pasen?

EO Live maakt een rondje langs verschillende landen om te weten te komen hoe men overal ter wereld Pasen viert. In Nederland gaan we heerlijk onbezorgd een prachtig paasweekend in. Maar realiseert u zich dat het komend weekend extra gevaarlijk is voor veel mede-christenen? Het punt is namelijk dat op veel plekken van de wereld christenen, JUIST tijdens de paasdagen extra doelwit zijn van terreur. We gaan erover praten met Klaas Muurling van Open Doors.

Esther de Lange over belang christelijke politiek in Europa

De verkiezingen voor het Europees Parlement komen steeds dichterbij en in EO Live gaan we daarom in gesprek met de lijsttrekkers van de drie christelijke partijen in het parlement. Vorige week trapte Bert-Jan Ruissen van de SGP af en zaterdag 20 april is Esther de Lange, lijsttrekker van het CDA aan de beurt.

De echte doornenkroon van Jezus?

Aalmoezenier Jean-Marc Fournier is sinds deze week DE held van Frankrijk. Hij redde allerlei relikwieen en heiligdommen uit de brandende Notre Dame. Onder de relikwieen was de doornenkroon van Jezus. Maar hoe authentiek is dit relikwie eigenlijk? Gaat het echt om DE doornenkroon? We gaan erover praten met prof. Paul van Geest.

20 jaar na Columbine: Wat is er sindsdien verandert?

Het is zaterdag precies twintig jaar geleden dat twee tieners een bloedbad aanrichten op de Columbine Highschool in de Amerikaanse staat Colorado. 12 leerlingen en een docent werden in koelen bloede afgeslacht en 24 anderen raakten ernstig gewond. Het lijkt erop dat de daders anderen inspireerden want sindsdien hebben er nog heel veel schietpartijen op scholen en kerken plaatsgevonden in Amerika. Waarom laten de Amerikanen dit allemaal toe? Waarom wordt er niet gekozen voor hele strenge wapenregels, zoals we dat nu ook zien in Nieuw-Zeeland? Een gesprek met Jan van Benthem, buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad.

'Superleeuw' gevonden in Afrika

Hij woog een slordige 1500 kilo en was waarschijnlijk twee keer zo groot als een volwassen ijsbeer. Wetenschappers zeggen in Kenia restanten van de grootste vleesetende zoogdier ooit te hebben gevonden. Het gaat om ‘Simbakubwa kutokaafrika’, wat ‘grote leeuw uit Afrika’ betekent. Een gesprek met bioloog Tom Zoutewelle.

Levenslessen van Gerald Troost

In het boek: ‘Tevoorschijn’ beschrijft Gerald Troost de eerste veertig jaar van zijn leven. Alles wat er gebeurt in zijn leven bevatten belangrijke lessen die je zou kunnen herkennen en toepassen op je eigen leven. Hoe ga je om met teleurstellingen en hoe leef je onder leiding van de Heilige Geest? Hoe ontdek je wat Gods plan is met jouw leven en hoe mag je iets betekenen in de kerk?

Paasserie: Jezus is als de 'Hollandse Nieuwe'

Dit weekend is het Pasen. In aanloop naar dit feest behandelen we in EO Live een aantal vragen met theoloog en schrijver Reinier Sonneveld. Op Stille Zaterdag behandelen we de vraag: Wat zijn de gevolgen van Pasen? Wat is er verandert? Reinier Sonneveld vergelijkt Jezus met de eerste 'Hollandse Nieuwe'.

EO Live podium: Kathy Spaargaren

Zangeres Kathy Spaargaren laat een verdieping van haar leven met God horen in haar muziek en bezingt de zoektocht naar én het (her)vinden van de potentie die in haarzelf en in ons allen verscholen ligt.

Kathy Spaargaren komst samen met Alice Hoolsema en Henry Nieuwenhuizen.

Ze zingt:

Shepherd King (van haar nieuwste album "Promise") 3.44

Healer (ook van "Promise" ) 4.55

Gracious God (van haar eerste EP "Strand of Pearls" ) 4.08

Lullaby (ook van "Promise") 4.08