Lucas Reinds

  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Reinds

‘Ik was een goeie Farizeeer geweest’

Onderweg

In Onderweg is creatieveling Lucas Reinds te gast. Als puber ontwerpt hij de albumhoezen van zijn punkrockbandje ‘Sacred Life’, het blijkt later het begin van zijn loopbaan als creatiefontwerper. Lucas is werkzaam voor bureau Pankra waarmee hij succesvolle concepten bedenkt voor ‘bands, bars, beers and brands’. Zijn boek #Hoofdlijnen ziet onlangs het levenslicht. Daarmee vat hij namelijk ruim 100 zelfhulpboeken samen in pakkende illustraties en korte teksten.

Lucas groeit op in Hattem en omschrijft zichzelf als een erg serieus jongetje met bekeringsdrang. ‘Ik was een goeie Farizeeër geweest’, zegt hij tegen Elsbeth. De afgelopen jaren vertelt hij een stuk minder zwart wit te zijn geworden in zijn denken.

Een heftig en belangrijk moment in zijn leven vindt plaats als hij net getrouwd is met Arda. Zijn zwangere vrouw wordt aangereden door een tractor. De kans dat zij en het kindje dit overleven is bijzonder klein, toch gebeurt het. Lucas ziet het als een wonder.

De creatiefontwerper is in zijn leven altijd bezig met de vraag: Hoe kan het beter? Dat is dan ook de reden dat hij zoveel zelfhulpboeken leest. ‘Mijn grootste vraag is: Hoe doe je het goed?’ Elsbeth Gruteke is in Onderweg een uur lang in gesprek met Lucas Reinds over zijn werk en zijn leven.